De ComputerHoek

‘Omschakelen naar nieuwe Windows zal tien jaar duren’

Posted on: 26 juni 2012

AMSTERDAM – Het gaat nog jaren duren voordat iedereen gebruikmaakt van de nieuwe soort applicaties in Windows 8. De huidige Win32-applicaties voor Windows zullen de komende 10 jaar nog massaal gebruikt worden.
Dat stellen diverse onderzoekers van Gartner.
Zij omschrijven Windows 8 als niet alleen een update van het besturingssysteem, maar noemen het een technologische verschuiving. “Zulke veranderingen zien we niet vaak. Windows heeft er tot nu toe slechts één gehad toen overgestapt werd van DOS naar Windows NT“, aldus de onderzoekers.

Dat gebeurde in 1993. Het duurde vervolgens acht jaar voor de nieuwe techniek volledig omarmd was, bij de introductie van Windows XP in 2001. Gartner verwacht dat het bij Windows 8 net zo lang zal duren.
Windows 8
De nieuwe versie van Windows komt in de herfst uit en krijgt een heel nieuw uiterlijk met de naam Metro. De software is gericht op tablets met touchscreens. Microsoft zal via een applicatiewinkel apps gaan aanbieden voor Windows 8.
Deze apps zijn vergelijkbaar met de programma’s zoals die nu bekend zijn in Windows 7. De techniek is echter heel anders.
“De meeste gebruikers zullen de komende tien jaar echter blijven vertrouwen op Win32-applicaties”, stellen de onderzoekers. “Voor bedrijven kost het vele jaren om applicaties om te zetten naar het nieuwe model.”
Wisselen
Het is in Windows 8 mogelijk om te wisselen tussen de nieuwe Metro-interface en de vertrouwde omgeving vergelijkbaar met Windows 7.
Volgens Gartner zullen zakelijke gebruikers die Windows 8 tussen 2012 en 2015 aanschaffen de meeste tijd besteden in de desktopomgeving met Win32-applicaties.
In 2020 moet deze tijdsbesteding gedaald tot 10 procent van het totaal.

Door: NU.nl/Colin van Hoek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Categorieën

Tweets

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Advertenties
%d bloggers liken dit: